Check het laatste nieuws!

Check het laatste nieuws!

Open Bedrijvendag Doetinchem verzet koers naar 25|26 maart 2022

"Veiligheid en haalbaarheid staat voorop”, zegt Jan Garretsen, voorzitter IG&D, mede-initiatiefnemer van de Open Bedrijvendag in Doetinchem. “Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van grootschalige evenementen in oktober. We moeten een zorgvuldige afweging maken. Zowel voor de deelnemende bedrijven, die hun deuren open zetten, als voor de duizenden bezoekers die we willen trekken om te ontdekken welke prachtige ambachten en innovaties achter de bedrijfsmuren in de gemeente Doetinchem aanwezig zijn. In goed overleg met de (potentiële) deelnemers en de initiatiefnemers hebben we de knoop doorgehakt en gezamenlijk besloten om onze koers te verzetten naar 25|26 maart 2022", aldus Garretsen.

Met de organisatie van de eerste Open Bedrijvendag in gemeente Doetinchem is in februari 2020 afgetrapt. De initiatiefnemers,  IG&D Bedrijvig Doetinchem en de zes parkmanagementorganisaties op de bedrijvenparken Akkermansweide Gaanderen/Terborg, Wijnbergen, Verheulsweide, Keppelseweg, de Huet en A18 Bedrijvenpark hebben een doel voor ogen: vergroten van de bekendheid en zichtbaarheid van de bedrijven in de gemeente Doetinchem, kennis laten maken van de regio wat er achter de bedrijfsmuren plaatsvindt en het werven van talenten voor bedrijven in Doetinchem. 

“De organisatie van een dergelijk groot evenement waarbij je evenementlocatie het totale oppervlakte van de gemeente omvat, vergt veel voorbereiding en begeleiding. De haalbaarheid om het succesvol te organiseren, terwijl er nu nog zoveel onzekerheden zijn, is een factor die we ook mee hebben laten wegen in de besluitvorming”, vertelt Carla Niezen, projectmanager Open Bedrijvendag Doetinchem. “Ondanks dat er in de huidige tijd ook talrijke digitale mogelijkheden zijn, vinden we als organisatie dat het de eerste keer vooral een fysiek toegankelijk evenement moet zijn, zo nodig aangevuld met digitale bedrijfsimpressies. We willen bezoekers de sfeer laten proeven bij bedrijven en tastbaar verrassen met de innovatieve productieprocessen.

Vanwege de onzekere coronatijd in het afgelopen jaar waren we als organisatie nog niet met de werving van bedrijven begonnen. Desondanks hebben diverse  bedrijven zich al spontaan aangemeld voor deelname aan de Open Bedrijvendag Doetinchem.

Gezien de vele enthousiaste reacties verwachten we in maart 2022 een Open Bedrijvendag Doetinchem te organiseren die een ongekende belevenis wordt voor jong en oud. Bezoekers krijgen rondleidingen en worden verrast met weetjes. Ze kunnen hun hart ophalen aan al het innovatieve vernuft achter de bedrijfsmuren in onze gemeente” besluit Niezen.

In het najaar van 2021 start de organisatie met een campagne voor bedrijven in gemeente Doetinchem om deel te nemen. In januari 2022 volgt er een actieve bezoekerscampagne in en buiten de regio. Bedrijven in de gemeente Doetinchem kunnen zich vanaf nu al inschrijven via de website www.openbedrijvendagdoetinchem.nl.

 

chevron_left Terug naar Nieuws
Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven
© 2022 Open Bedrijvendag Doetinchem